Boktips

Mission possible : framgångsrikt entreprenörsskap är ingen slump

Ola Ahlvarsson är VD och grundare av Result och management­rådgivare till snabbväxande företag, huvudägare i Torget och Letsbuyit och vald till en av morgondagens ledare på prestigetunga World Economic Forum. 1997 blev Ola Ahlvarsson världsmästare i kickboxning, som entreprenör är drivkrafterna för att vinna desamma. I den här boken beskriver han - med många exempel på framgångsrika entreprenörer - motiv, metoder och möjligheter som leder till att lyckas. Mission Possible.

Investerarens uppslagsbok

Investerarens uppslagsbok ger dig uttömmande svar på alla dina frågor om börs och finansvärlden. Mer än 2 100 svenska och internationella ord, begrepp, uttryck och akronymer förklaras utförligt. Här hittar du även jargong och slang som Svenska Akademins Ordlista vägrar befatta sig med.

Gåtornas Palats

När the National Security Agencys oslagbara dator hittar en kod den inte kan forcera kallar man in sin bästa kryptoanalytiker, den brillianta Susan Fletcher. Det hon upptäcker sänder chockvågor genom maktens korridorer. NSA hålls som gisslan - inte med hjälp av vapen utan med en kod som är så komplex att om den släpps fri skjuts hela USA:s underrättelsetjänst i sank.

Susan Fletcher fångas i en härva av hemligheter och lögner, och hon slåss för att rädda NSA som hon har ett starkt förtroende för. Efter att ha förråtts av alla får hon inte bara slåss för sitt land utan också för sitt liv. Till sist förstår hon att hon även slåss för att mannen som hon älskar ska få behålla livet.

Org. titel: Digital Fortress