Bokfynd

Gå ner i vikt med GI-metoden

Det enkla sättet att gå ner i vikt. Snabbt och effektivt med långsiktigt resultat. Och utan att vara hungrig.

Baserat på de allra senaste vetenskapliga rönen har Ola Lauritzson skrivit en lättläst och personligt hållen introduktion till det idag så omtalade glykemiska indexet, förkortat GI. En sammanfattning av de erfarenheter och insikter som den egna viktminskningen på 14 kg förde med sig. Genom att omvärdera gamla sanningar och bättre förstå födoämnenas funktioner kan man enkelt själv komma tillrätta med sin mathållning.

Boken visar en trestegsmetod med menyförslag och enkla recept till ett smalare och sundare liv. Tabeller över vanliga livsmedels indextal med kommentarer listar vad som är nyttigt och vad man bör äta lite mindre av. Målet är, förutom att gå ner i vikt, att äta hälsosammare, må bättre och leva friskare och längre. Diagram.

Bokfynd

Husets ABC

En ”bibel” för husägare som vill sköta och förvalta sitt hus på bästa sätt! Det finns många frågor för en husägare om hur man löser många problem. Men det är svårt att finna all denna information samlad på ett och samma ställe! Nu finns boken, där husägaren ska kunna hitta svar på de flesta frågor som kan ställas om huset. Målet har varit att ”allt” ska vara med, dvs. allt om material, konstruktioner, ytbehandlingar, inredning och installationer. Avsikten har varit att först beskriva hur husets delar fungerar och därefter redogöra för hur de sköts/rengörs och underhålls samt hur man åtgärdar fel och brister och förbättrar. Ca 900 färgfoton.

Bokfynd

Europa - den stora atlasen

En omfattande vägatlas över hela Europa på 448 sidor. Denna upplaga innehåller "upplevelsekartor" med tips på sevärdheter längs vägen. Innehåller 64 sidor med stads- och områdeskartor med register.

448 sidor i flexibindning med vägkartor över Europa. Visar även bensinstationer och rastplatser, avstånd i kilometer, sevärdheter längs vägen. Innehåller även stadskartor och register.

Skala 1:800.000

Gratis vägbeskrivningar genom www.foliamap.se